Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Goriški atleti pokorili državno prvenstvo: ''Takšnega uspeha ne beležimo že dolgo!''

Med pravkar končanim vikendom je potekalo Prvenstvo Slovenije v atletiki do 20. leta starosti, ki je bilo za novogoriške tekmovalce zelo plodno, saj jim je prineslo kar sedem uvrstitev na zmagovalni oder.

Filip Bizjak je zmagal v troskoku, drugi je bil Maj Cizera Turk. Bizjak je nastopil še v skoku v daljino in zasedel drugo mesto. V skoku s palico je pri dekletih zmagala Vita Benedetič, 15-letni Žiga Božič pa je v teku na 200m premagal vse, tudi 3 leta starejše konkurente. V troskoku je pri dekletih Mija Obreza zasedla drugo mesto, v teku na 60m pa Lan Costantini tretjega.

Trener Oliver Batagelj: ''Tudi v prejšnjih sezonah smo imeli veliko uvrstitev med prve 3, vendar ne v tolikšni meri in s takšnim številom zmag, sploh pa v dvoranskem prvenstvu. Treba je povedati, da je v dvorani manj disciplin, torej je program polovičen. Dobiti isti delež medalj kot na prostem je vsekakor uspeh. Bili smo eden najboljših slovenskih klubov.''

Državno prvenstvo je bilo tokrat specifično, saj je potekalo v Zagrebu. Velodrom v Novem mestu je zaradi močnega in sunkovitega vetra prejšnji teden izgubil streho, primerne nadomestne lokacije pa Slovenija žal nima.

''Imeli smo srečo, saj v tem času Hrvati svojega prvenstva niso imeli. Program državnega prvenstva za člane čez dva tedna bo zopet deljen. Skoki in kratki sprinti bodo v Celju, medtem ko bodo daljši teki potekali v Zagrebu.''

Batagelj si želi, da bi kar 4 njegovi varovanci v prihodnjih mesecih izpolnili normo za nastop na evropskem prvenstvu. Spodobilo pa bi se tudi, da bi pri nas zgradili še kakšno infrastrukturo, ki bi lahko gostila atletske mitinge in večja tekmovanja.

(Foto: Facebook/Oliver Batagelj)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Dobre zgodbe tedna - petek po 11.uri

Preberi več

NAGRADNA IGRA - Brez katere jedi ni velike noči?

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down