Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Goriški atleti na domačem stadionu osvojili sedem zlatih odličij

Goriški športni park je v soboto in nedeljo gostil prvenstvo Slovenije za mlajše člane in starejše mladince. Domači tekmovalci so poskrbeli, da je kar nekaj medalj ostalo v goriškem atletskem klubu, kjer so oba dneva večkrat stali na stopničkah, kar sedemkrat na najvišji.

Ženska štafeta je slavila tako na 100 kot na 400 metrov. Najhitrejše mladinke v postavi Živa Murn, Nina Murovec, Lucija Srebot in Ema Rodman so po prvi zmagi povedale:

V soboto je zlato medaljo osvojil tudi Matej Stanič v teku na 110 m z ovirami v kategoriji mlajših članov. Še pet naslovov pa so goriški atleti dodali včeraj. Predsednik AK Gorica in trener Oliver Batagelj je po prvi polovici tekmovanja povedal:

Matevž Makarovič, ki trenira mnogoboj, je bil najboljši tudi včeraj v metu kopja, med starejšimi mladinci je bila v teku na 400m z ovirami najhitrejša Ema Rodman, ki je le 16 stotink zaostala za normo za nastop na svetovnem prvenstvu. V troskoku je zmagal Maj Cizera Turk, tretji je bil Filip Bizjak. V skoku s palico je z izenačenim osebnim rekordom zmagala Vita Benedetič, nov osebni rekord pa je s časom 21 minut in 2 sekundi v teku na 5000 metrov kot edina predstavnica v svoji kategoriji postavila Novogoričanka Tina Žežlin.

(Foto: Gregor Bizjak)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down