Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Gorica jutri po četrto pokalno lovoriko

Gorica Finale Pokala Tiskovka

Jutri je za novogoriški nogomet velik dan, Nogometno društvo Gorica bo namreč v ljubljanskih Stožicah, s pričetkom ob 20.30. igralo veliki finale slovenskega pokala. Do tja se je prebila tudi z zmago nad dvema prvoligašema Domžalami in Radomljami, v finalu pa jo čaka zelo neugodna Rogaška, ki je v spomladanskem delu že končanega prvoligaškega prvenstva veljala za pozitivno presenečenje, saj je mešala štrene tudi najboljšim ekipam.

''To je tekma, ki jo je privilegij igrati. Mislim, da smo si zaslužili tako eni kot drugi, da v tem uživamo. V tekmo bomo poskušali iti s to miselnostjo. Vsak si želi lovoriko prinesti domov, tako bo tudi pri nas, verjamem pa tudi v rogaškem taboru enako razmišljajo. Mi bomo dali vse od sebe, da bo v petek vse, kot smo si zamislili,'' je povedal goriški napadalec Haris Kadrić.

Vlogo favorita brez dvoma prevzema Rogaška, za katero pa ni jasno, kje bo v prihodnji sezoni sploh nastopala, saj ji Nogometna zveza Slovenije ni dodelila licence za igranje na najvišji ravni. Po pravilih bi morali Slatinčani izpasti v tekmovanje Medobčinske nogometne zveze, tj. V četrto ligo, direktor Rogaške Nino Ivačič pa je napovedal črn scenarij, da bi v tem primeru člansko ekipo vsaj za eno sezono razpustili. Odločitev NZS-ja je tako v taboru Rogaške kot pri navijačih dvignila precej prahu, vseeno pa se bo v Ljubljano podalo precej njenih navijačev.

Enako velja tudi za Gorico, ki je za svoje privržence ponudila avtobusne prevoze, precej se jih bo v prestolnico odpravilo v lastni režiji. Na včerajšnjem treningu so svojim nogometašem z glasnim navijanjem nove motivacije vlili goriški ultrasi Terror Boys.

Rogaška bi z zmago osvojila svojo prvo pokalno lovoriko, Gorica pa že četrto in bi si s tem na stežaj odprla vrata v evropska tekmovanja. Seveda pa bo zadnjo besedo pri tem imela krovna nogometna organizacija UEFA, ki mora evropsko licenco Gorici še podeliti.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down