Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

AK Gorica dobila četrtega predstavnika na mladinskem evropskem prvenstvu, skupno šestega na mednarodnih tekmovanjih

V soboto in nedeljo je v Ljubljani potekalo državno prvenstvo za starejše mladince v atletiki. V dvodnevni tekmi je AK Gorica dobil četrtega atleta oz. atletinjo, ki je izpolnila normo za nastop na evropskem prvenstvu za starejše mladince.

To je postala Ema Rodman, ki je v teku na 400m izboljšala svoj osebni rekord, hkrati pa suvereno zmagala.

V troskoku je slavil Maj Cizera Turk pred klubskim kolegom Filipom Bizjakom, oba sta pred tem že izpolnila normo za evropsko prvenstvo.

V skoku s palico je bila najboljša Vita Benedetič, tudi ona je potnica na evropsko prvenstvo.

V finalu teka na 100m je svoj osebni rekord znatno izboljšal Lan Costantini in pristal na četrtem mestu, isto mesto je zasedel tudi Žiga Božič v teku na 200m. Po tem, ko mu norma pred mesecem dni ni obveljala, si je v slovenski prestolnici vendarle zagotovil mesto na olimpijskih dnevih mladih.

Nastop na tem tekmovanju, in sicer v troskoku, najbrž čaka tudi Mijo Obreza, ki ima trenutno najboljši rezultat v Sloveniji med mlajšimi mladinkami.

Zaključimo lahko, da je Ljubljana predstavljala zgodovinsko prizorišče za goriške atlete, saj v 60-letni zgodovini goriškega atletskega kluba se ni še zgodilo, da bi imeli skupno kar 6 predstavnikov z izpolnjenimi kriteriji za udeležbo na največjih mednarodnih prvenstvih.

Trener Oliver Batagelj: ''Sem pričakoval, ampak sem mislil, da bo to vseeno lažje, ampak se je izšlo. Vsi ti, na katere smo računali, so normo izpolnili, tako da imamo kar 6 tekmovalcev, ki bodo nastopili na največjih tekmovanjih. Res je, da smo v zgodovini imeli predstavnike v članski kategoriji, ampak je bil eden ali mogoče dva, tokrat pa jih je takšno število, da se v našem klubu še ni zgodilo, najbrž tudi na Primorskem ne.''

Olimpijski festival evropske mladine bo konec julija potekalo v Mariboru, evropsko prvenstvo za starejše mladinke in mladince pa avgusta v Izraelu.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down