Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Gen-I Volley in Alpacem poražena, Mlinarke meljejo dalje, nogometaši zaključili z jesenskim delom prvenstva

Odbojkarice in odbojkarji tokrat niso bili uspešni, prav tako ne košarkarji, novo zmago so vpisale rokometašice, nogometaši pa zaključujejo z jesenskim delom letošnje druge lige. Dobra novica prihaja iz borilnih veščin.

Odbojkarice novogoriškega GEN-I Volleyja so po evropskem izzive nadaljevale z državnim prvenstvom, vendar so na domačih tleh izgubile proti SIP Šempetru s 3:1 v nizih. Žal so včeraj bili poraženi tudi odbojkarji Alpacem Kanala, ki so gostovali v Mariboru. Ravno tako s 3:1 jih je ugnal domači Merkur.

Zaključen je jesenski del druge slovenske nogometne lige. Na lestvici zaenkrat najbolje kaže ajdovskemu Primorju, ki je na visokem tretjem mestu s 33 točkami, na zadnji tekmi jeseni pa so sinovi burje doma remizirali proti ekipi Brinje Grosuplje z 1:1. Takoj za njimi, z dvema točkama zaostanka, je Gorica, ki je v soboto ugnala velenjski Rudar z 2:0. Tolmin je na lestvici deveti, Bilje desete, najslabše pa kaže sežanskemu Taboru, ki bo jesenski del zaključil na zadnjem, 16. mestu, z vsega 10 točkami oz. 8 točkami zaostanka za štirinajstim mestom, ki ekipe ohranja v drugem kakovostnem razredu slovenskega nogometa.

Rokometašice ajdovskega Mlinotesta nadaljujejo z zmagovitim nizom. To je bila zadnja domača tekma v tem koledarskem letu, na Policah pa je s kar 35:22 padla novomeška Krka. Z novo zmago so se Mlinarke na vodilnem mestu državne lestvice izenačile z ljubljanskim Krimom.

V sklopu košarkarske druge lige je Gorica v petek doma izgubila proti ljubljanskemu Slovanu s tesnih 71:74, Mesarija Prunk Sežana pa je bila naslednji dan poražena na gostovanju v Ilirski Bistrici z 88:70. Goričani zasedajo visoko peto mesto, Sežanci pa so na lestvici 2. slovenske košarkarske lige na zadnji, 12. poziciji.

Ajdovski Kixi, ki letos pod okriljem 2. slovenske futsal lige nastopajo pod imenom Avtocenter Crono Ajdovščina, so se po dveh porazih vrnili na zmagovalna pota. Na domačem parketu so s 5:3 ugnali Oplotnico.

In za konec še ena dobra novica - Stefan Gostić je že prejšnjo soboto v Slovenskih Konjicah na mladinskem državnem prvenstvu v karateju do 21 let postal državni prvak v kategoriji kumite kadeti – 57kg. Stefan je učenec 9. razreda OŠ Šturje in tekmuje za Športno Društvo Gorica Karate.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Katja Kralj in Karra

Preberi več

Ta ponedeljek, takoj po 11. uri, v živo iz studia v Ajdovščini: 160 letnica Lavričeve knjižnice

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down