Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Dve deseti mesti za Dopliharja na svetovnem prvenstvu v Kanadi

V Kanadi se je s cestno dirko končalo svetovno prvenstvo za parakolesarje, naš tekmovalec iz Dornberka, Anej Doplihar, je najprej na kronometru, nato pa še na 66-kilometrski cestni dirki osvojil deseto mesto.

Kot je po dirki povedal, je bil štart hiter in naporen, proga je bila sestavljena iz dolgega klanca in hitrega spusta: „Na klancu je bilo vedno težko, treba je bilo dati vse od sebe, oziroma tistih 90 odstokov, da sem ostal z najhitrejšimi. Celotno dirko sem vozil v ospredju, včasih tudi na 1. mestu. Počutil sem se močno, bil sem pripravljen na to tekmo.“

V zadnjem krogu na klancu pa je nato izgubil stik s prvimi štirimi, ki so pobegnili, ostal je v drugi skupini, v ciljnem šprintu pa je potegnil najkrajšo: „Priznati moram, da so tekmovalci malenkost močnejši od mene, tako da sem bil na koncu 10., do 7. mesta mi je zmanjkala sekunda. Odločal pa je ciljni šprint. Sicer pa sem z dirko res zadovoljen. Forma se mi je stopnjevala, tu sem pokazal dobro predstavo, vse skupaj pa je dobra motivacija za naslednje leto. Pokazal sem, da se lahko peljem z najhitrejšimi, drugo leto pa napadem sam vrh!“

Svetovni prvak je postal Francoz Riadh Tarsim (2:01:59), srebrn je bil Italijan Paolo Cecchetto (2:02:00), bronast pa domačin Joey Desjardins (2:02:02). Doplihar je prišel v cilj s časom 2:02:32.

V kronometru je Anejevi kategoriji (MH3) medtem slavil Italijan Paolo Ceccheto, ki je za progo porabil 31 minut, 42 sekund in 13 stotink. Srebrn je bil Kanadčan Charles Moreau (31:55,93), bronast je bil Italijan Mirko Testa (32:13,93). Doplihar je za progo porabil 32 minut, 58 sekund in šest stotink.

(Foto: Sportida)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kaj je pripomoglo k uspešni intervenciji tokratnega požara na Krasu? To sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Prihaja poletna edicija VIP voditeljev! Ta torek, med 11. in 12.!

Preberi več

Tinder: Ključ do srca? Četrtek po 11.00 uri

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down