Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Dramatični zaključni sprint pripadel 18-letnemu Italijanu

Vn Ng In Vd Cilj 2024
Foto: Facebook/mebloJOGI cycling team

Na tretji kolesarski dirki Velika nagrada Nove Gorice in Vipavske doline so za zmago odločali centimetri. Poljak Marcin Budzinski, ki je bil najhitrejši že v Izoli in pred nekaj dnevi v Brdih, je bil tudi tokrat blizu, a so ga tik pred ciljem prehiteli sprinterji. Zmaga je tako šla v roke 18-letnega Italijana Mattie Negrenteja, sicer kolesarja razvojne ekipe Astane, v tesnem dvoboju je ugnal rojaka Lorenza Confortija. Najboljši Slovenec je bil ponovno Tilen Finkšt iz Adrie Mobil, sicer četrti v Brdih, v Novi Gorici in Vipavski dolini pa je ubranil lansko tretje mesto.

Kako je z izvedbo zadovoljen organizator in predsednik novogoriškega KK MebloJogi ProConcrete Rok Lozej? ''Načeloma je bilo vse pod kontrolo. Treba je vedeti, da je 150 ljudi udeleženih samo v redarski službi, to je bil še največji izziv.''

Na novogoriško-vipavski dirki bi moral prvič v sezoni na cesti dirkati tudi trikratni svetovni prvak Peter Sagan, a je zaradi vnovičnega posega zaradi aritmije srca moral odpovedati nastop v Sloveniji.

Kljub temu pa je bil dogodek zanimiv za obiskovalce, neposredni prenos na portalu MMC RTV Slovenija in nekaterih tujih televizijah je pomenil tudi promocijo destinacije, v kateri sta zadnji dirki ustvarili približno 1000 nočitev, in pa seveda promocijo športa med mladimi.

''To je velika promocija za našo regijo, za Novo Gorico in še posebej za našo Športno zvezo, kjer naš klub MebloJogi organizira tako veliko dirko. Res je to prava stvar in mislim, da smo na pravi poti, da bomo lahko še boljše delali za šport in da se bo mladina čim več ukvarjala s kolesarstvom,'' je povedal predsednik Športne zveze Nova Gorica Miran Mullner.

Se že pogleduje proti prihodnjim izvedbam dirke? ''Dajmo najprej opraviti kljukico za letošnjo dirko, ideje pa so tudi o raznih modifikacijah, raznih spremembah,'' zaključi Lozej.

Na vrsti je še zadnji spomladanski četvorček kolesarskih dirk po Sloveniji. V nedeljo se bo 176 kolesarjev borilo na VN Adrie Mobil v Novem mestu.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down