Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Dirka po Sloveniji 15. junija štarta na Goriškem

Organizatorji 28. Dirke po Sloveniji so danes razkrili letošnjo traso. Karavana bo najprej prišla na Goriško, 15. junija v Novi Gorici bo štart etape z zaključkom v Postojni, dan predtem tudi uradna novinarska konferenca, ki se je bo udeležil tudi lanski zmagovalec, Tadej Pogačar.

Prihod so potrdili Matej Mohorič, Jan Tratnik, Jan Polanc, Luka Mezgec, direktor Kolesarskega kluba Adria Mobil Bogdan Fink, izpostavlja: „Na drugi strani pa je to velika priložnost za vse slovenske klube, od Meblo Nova Gorica, Adria Mobil, Ljubljana Kolesarski klub Kranja, nam je velika priložnost, da se pokažemo v tej izredno ostri in težki konkurenci. “

Prva etapa Nova Gorica – Postojna bo kar zahtevna, ocenjuje Rok Lozej, ki bo tudi bdel pri organizaciji etape. Začetek dirke bo okrog 12.45 na Bevkovem trgu v Novi Gorici. „Gre čez Trg Evrope, čez Italijo, čez Oslavje in Števerjan v Brda, potem pa po Soški dolini, Tolmin – Most na Soči, čez Idrijo, čez Col v Ajdovščino, v Vipavo in čez Razdrto v cilj v Postojni.“

Etapa je dolga 164, 7 kilometra. "Vsekakor je to, da bo štart same dirke v Novi Gorici spet neko priznanje organizaciji na tem področju, glede na specialno izvedbo lanske, kraljevske etape, je bila ponujena možnost, da bi sama dirka štartala v Novi Gorici. Kar spet prinaša v Novo Gorico nek vrvež, več nočitev in spektakel z novinarsko konferenco s samim dnevom pred dirko."

Karavana se bo nato selila na vzhod države, Ptuj – Rogaška Slatina, tretja etapa bo od Žalca do Celja, četrta - letošnja kraljevska bo iz Laškega do Velike Planine, in zaključna, peta, od Vrnike do Novega Mesta, ki bo tako 19. junija ponovno gostilo zaključek dirke po Sloveniji. Udeležbo so napovedale tudi letos vrhunske ekipe: UAE Emirates, Bahrain Victorious, BikeEchange Jayco in Astana Premier Tech.

(Foto: tourofslovenia)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kako pa kaj zdravje v Novi Gorici? V ponedeljek po 11. uri

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down