Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Del bronaste reprezentance v ZDA kar 14 deklet iz ŠK Twist

Twist V Ameriki 2024

Minuli konec tedna je v Orlandu, v ameriški zvezni državi Florida, potekalo svetovno prvenstvo v Cheerleadingu. Udeležila se ga je tudi slovenska reprezentanca, ki jo je sestavljalo kar 14 članic Športnega Kluba Twist Nova Gorica.

Cheerleading reprezentanca je pod vodstvom novogoriških trenerk Ane Janko in Tajde Leban osvojila odlično 3. mesto v kategoriji članskih allgirl elite skupin. Del te ekipe so bile tudi nastopajoče Leila Škodnik, Lara Gatej, Kali Kovačič, Kaja Šinigoj, Lina Ivana Benedetič, Lara Klaut, Tia Trojanovič, Vesna Božič, Živa Pahor in Tana Prinčič.

Performance cheer reprezentanca pa je zasedla zavidanja vredno 9. mesto v članski performance cheer pom kategoriji. Del te reprezentance sta bili Anja Prohan in Lana Rusjan.

''Punce so čez celo trdo delale za ta cilj, da se bodo predstavile s slovenskimi barvami, in same vedo, koliko odrekanja je bilo potrebno za to, da ga izpolnijo. Mi smo jih vedno podpirali na celotni poti, stali ob strani in smo konec koncev zelo zadovoljni. Uspel jim je izjemen dosežek - osvojile so bronasto medaljo v članski kategoriji, pa tudi plesalke so osvojile 9. mesto, kar je v hudi svetovni konkurenci odličen rezultat,'' je povedala trenerka Danijela Nedeljković.

Bronastim dekletom bodo danes, ob 18.30, pred Mercator centrom Nova Gorica pripravili sprejem. Kaj pa Športni klub Twist čaka v bližnji prihodnosti? ''25. maja bo naš klub organiziral zdaj že tradicionalno mednarodno tekmovanje Twist Open v cheerleadingu v Novi Gorici. Udeležile se ga bodo tako slovenske ekipe kot tuje iz Italije, Hrvaške, Avstrije, Poljske, Madžarske, tako da bo več kot 1200 tekmovalcev na tekmovanju, tako da vsi vabljeni na ogled, kako izgleda naš šport.''

Intenzivno pa potekajo tudi priprave na evropsko prvenstvo, ki bo konec junija v norveški prestolnici Oslo.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

V ponedeljek med 11 in 12.: Začetek obnove mreže protipožarnih prometnic na Goriškem Krasu

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down