Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Dejan Fabčič uvrščen v Pariz: ''Verjel sem, da mi bo uspelo!''

Foto: Facebook/Dejan Fabčič

Diabetolog in vsestranski športnik Dejan Fabčič je dosegel rezultat kariere. V nizozemskem Rotterdamu se je udeležil kontinentalnega turnirja v paralokostrelstvu, na katerem je bil nepremagljiv in s tem izpolnil kvoto za nastop na paralimpijskih igrah, ki bodo prihodnje leto potekale v Parizu.

''Počutim se res fenomenalno. To nam je bil cilj celo sezono oz. tudi že prej. Letos smo res trdo trenirali in po prvem spodletelem poskusu na svetovnem prvenstvu smo si res želeli, da bi tukaj dosegli kvoto. Včeraj je bil res lep dan, dobro sem se počutil že od jutra in z veseljem streljal ter verjel v to, da mi bo uspelo. Je bilo pa zelo naporno. Ko veš, da je vložek zelo velik, je še toliko težje streljati, ampak zaradi tega smo pa še toliko bolj veseli,'' je prve vtise strnil Fabčič.

Član Lokostrelskega kluba Budanje in slovenske paralokostrelske reprezentance je dosegel že drugi veliki uspeh v tem mesecu, saj je nedavno v ameriškem Chicagu osvojil bron. S tem je precej izboljšal rezultat s svetovnega prvenstva na Češkem, kjer je zasedel 33. mesto.

Z napredkom je zelo zadovoljna njegova trenerka Brina Božič: ''Z Dejanom sodelujeva že 5 let. Že od začetka je bil cilj Pariz, takrat sva s to mislijo začela. Dal je vse od sebe, vlagal v tehniko, opremo, 'odstrelil' ogromno tekmovanj, da je s pridobljenimi izkušnjami in pripravljenostjo bil sposoben doseči to, kar je. Vesela sem, da se je ves trud poplačal, da si lahko oddahnemo in začnemo razmišljati in planirati za naslednje leto.''

Fabčiča, ki bo v Parizu nastopil tudi skupaj z reprezentančno kolegico Živo Lavrinc, septembra za slovo od zunanje sezone čaka le še državno prvenstvo, kasneje se pričenja dvoranska sezona.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Stoletni park ob vili Rafut s sodobnimi elementi - v ponedeljek med 11. in 12. uro

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down