Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Člani Društva GAS Vrtejba navdušili z izjemnimi vožnjami

AMZS Karting in motošportni center v Slovenji vasi je bil prizorišče tretje dirke sezone državnega prvenstva Slovenije v mini cestno hitrostnem motociklizmu. Tekmovalci so prikazali izjemne dvoboje v kategorijah minimoto 10 in 14, minimoto Open, Skuter, mini GP 10 in 12 ter supermoto, zelo uspešni so bili predvsem dirkači pod okriljem GAS Vrtejbe.

Zelo blizu novi zmagi je bil aktualni državni prvak Nik Podpečan Vehovec. Na koncu je osvojil 2. mesto, tretje pa je pripadlo Jakobu Štiftarju.

Tim Komel je zmagal še na drugi zaporedni dirki. Na tretje mesto se je zavihtel zmagovalec uvodne preizkušnje sezone Kai Vehabović.

Tai Komel je v kategoriji z mojstrsko drugo vožnjo premierno zmagal v tekmovalnem razredu minimoto Open.

Nejc Petrič je bil v kategoriji miniGP 10 razred zase, saj je dobil obe vožnji in se po napornih 20 minutah dirkanja in štirih dodatnih krogih veselil prve zmage v sezoni. V boju za zmago in tudi naslov prvaka je prehitel moštvenega kolega Tiana Krševana.

Povratnik Nejo Habjan in Tristan Rupelli sta postala junaka dneva v razredu miniGP 12. Čeprav sta se voznika večkrat izmenjala v vodstvu, je ciljno črto prvi prečkal Rupelli, ki je tako postal skupni zmagovalec. Tretji je bil Enej Krševan.

Kako izvrstne rezultate komentira predsednik Društva GAS Vrtejba Dejan Koglot? ''Naši dirkači so zelo pripravljeni, v tej sezoni so imeli kar nekaj treningov. Ena najboljših stvari, ki jim omogoča doseganje teh rezultatov, je uporaba poligona v Vrtojbi. Lahko rečemo, da so vsi zagnani in si vsi želijo dosežkov.''

Četrta dirka sezone v mini cestno hitrostnem motociklizmu bo v nedeljo, 27. avgusta, potekala pa bo v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem.

(Foto: AMZS)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Zakaj so alkopopsi lahko težava? Ta ponedeljek, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down