Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Čez vikend v Ajdovščini tekmovanje, ki vključuje hojo in letenje

Prihajajoči vikend bo Ajdovščina gostila prav zanimivo športno tekmovanje, pravzaprav dirko, ki velja za nekakšno mešanico hoje in letenja.

''Gre za tekmovanje X-Slovenia Hike & Fly Challenge, tj. tekmovanje pod okriljem Letalske zveze Slovenije in šteje tudi za državno prvenstvo Slovenije v disciplini 'hodi-leti'. Tekmovalci štartajo na tleh v centru Ajdovščine in morajo opraviti celo nalogo, ki je zastavljena. Najprej gredo iz Ajdovščine do prve točke, ki je Bovec, druga točka Ratitovec, tretja točka Kobarid, četrta Cerje na Krasu, cilj pa je spet v Ajdovščini,'' pove direktor dirke Janko Bogataj.

Pri tem lahko samo hodijo ali letijo s svojo letalno opremo, uporaba bilokakšnega prevoza je strogo prepovedana. Prijavljenih je 26 tekmovalcev iz 9 držav, zasedba je močna, zaradi česar si organizatorji iz Društva jadralnih padalcev Kovk Ajdovščina obetajo zanimivo 200-kilometrsko dirko, ki se prične jutri ob 10.00 na Lavričevem trgu, traja pa vse do nedelje.

''Tekmovalci začnejo v petek, ob 10.00, in vsak dan lahko tekmujejo med 6. uro zjutraj in 9. zvečer. Ponoči morajo mirovati in zjutraj nadaljevati z iste točke, na kateri so se zvečer ustavili. Med samim tekmovalnim dnevom pa si tempo določajo sami - lahko počivajo, lahko cel čas tekmujejo, to je njihova samostojna odločitev,'' doda Bogataj.

Vsak udeleženec bo dobil svojo sledilno napravo, zaradi katere ga bo moč v živo spremljati preko aplikacije AirTribune. Tekmovanje je zaradi razmeroma kratke trase ter nižjih slovenskih gora namenjeno tako izkušenim ''hodi-leti'' oz. ''hike & fly'' tekmovalcem, kot tudi pilotom, ki s tovrstnimi tekmovanji še nimajo veliko izkušenj in bi se vseeno radi preizkusili v tej avanturi. Tekma bi morala biti izvedena že meseca maja, vendar so jo organizatorji zaradi slabega vremena prestavili na september.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down