Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Budanjski lokostrelci osvojili 9, kobariški tekači pa 5 odličij!

Foto: Facebook/Lokostrelski klub Budanje

V soboto je na Dolenjskem, in sicer v kraju Gradac, potekalo državno prvenstvo v poljskem lokostrelstvu. Ponovno so zelo dobro streljali tekmovalci Lokostrelskega kluba Budanje, ki so skupno osvojili kar 9 medalj.

Rezultati so klubu v velik ponos, razloži predsednik in trener Primož Bratina:

Prvo mesto so v svojih kategorijah osvojili Vanesa Puc, Tomaž Črnigoj, Teja Vidmar, Metka Obljubek, Matevž Bizjak in Andraž Samec. Druga je bila Tina Kodele, tretja pa Sašo Črešnjovnjak in Liam Dolgan. Poljsko lokostrelstvo, znano tudi s tujko Arrowhead, je disciplina, ki se odvija na terenu.

Sezona je bila pestra, a uspešna. Še ta teden imajo budanjski lokostrelci nekaj dela, saj v soboto odhajajo na zadnje državno prvenstvo v tarčnem lokostrelstvu, ponovno na Dolenjsko, tokrat v Novo mesto. Za tem sledi približno teden dni počitka in potem začetek priprav na dvoranska tekmovanja.

Preidimo k atletiki. Sezona atletskih tekmovanj se je začela tudi za atlete Tekaškega kluba Kobarid, ki so se v nedeljo, tudi z novimi močmi, udeležili atletskega mitinga na Bledu.

Med mlajšimi tekmovalci kategorije U14 so se pomerili Gaja Rutar, Julija Miklavič ter Žan Lišter. Rutarjeva je v teku na 60 in 200m izboljšala svoja osebna rekorda in v obeh disciplinah osvojila 2.mesto. Preostala dva sta se pomerila v teku na 200m, Miklavičeva je zasedla 13.mesto, Lišter pa si je pritekel srebro.

V kategoriji U16 so tekmovale Ajda Kragelj, Karin Miklavič in Vita Kanalec, ki so se pomerile v teku na 100 in 300m. Kragljeva si je pritekla 4. ter 2.mesto, Miklavičeva 6. in 4.mesto, Kanalčeva pa 5. in 7.mesto in tako z rezultatoma izboljšala svoja osebna rekorda.

V kategoriji članic je v teku na 400m Hana Kanalec zasedla 2.mesto.

Tekmovalci so nastopili v novih dresih, ki so jim kot kaže dali velik zagon, saj je 5 medalj, od tega 4 srebrne in 1 bronasta, za kobariške tekače velik uspeh.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kaj je pripomoglo k uspešni intervenciji tokratnega požara na Krasu? To sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Prihaja poletna edicija VIP voditeljev! Ta torek, med 11. in 12.!

Preberi več

Tinder: Ključ do srca? Četrtek po 11.00 uri

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down