Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Bucikova s prvim časom finala pridobila kar 20 mest

Novogoričanka Ana Bucik je bila v finalu današnjega veleslaloma na Kronplaztu neustavljiva, pridobila je 20 mest in s prvim časom druge vožnje zaključila na 9. mestu. Za Bucikovo je to najboljši rezultat v veleslalomih za svetovni pokal, saj je bila pred tem najvišje na 12. mestu.

Še zadnje dejanje alpskih smučark pred odhodom v Peking se je danes odvilo z veleslalomom na Kronplatzu, v finalu so nastopile 4 Slovenke, najvišje je bila po prvi vožnji uvrščena Meta Hrovat, 13., sledile pa so na repu trideseterice Tina Robnik, povratnica po novem koronavirusu, Andreja Slokar in kot 29., Ana Bucik. Novogoričanka se je tako med prvimi pognala na progo v finalu in odlično izkoristila dobre pogoje, precej časa držala prvo mesto in se z najboljšim časom druge vožnje ustavila na 9. mestu. "Prvi tek je bil res slab iz moje strani. Sem zelo srečna, da se je tako izšlo, da sem lahko nastopila tudi v drugi vožnji. V drugo sem veliko tvegala in bila nagrajena z dobro vožnjo ter s skokom po lestvici navzgor. Prvega teka sem se lotila taktično narobe. V drugem sem probala nekaj spremeniti in je to dobro uspelo," je po tekmi dejala Bucikova.

Ostale Slovenke uvrstitve niso izboljšale, Meta Hrovat je nazadovala na 16. mesto, Andreja Slokar je zaključila na 27., Tina Robnik pa dve mesti pred Ajdovko. "Moje smučanje ni bilo ravno tako, kot znam. V zadnjem obdobju se kar nekaj matram. Za mano je neko tako težko obdobje, zame je to težka sezona. Malce se moram sestaviti. Veliko sem nervozna, ampak meni nervoza koristi, tudi lani sem bila. Letos je drugače, saj se mi ob živčnosti zraven pojavlja še en kup drugih vprašanj, ki me malce ohromijo," pa je misli strnila Slokarjeva.

(Vir: sloski)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

PRVI POPRI FESTIVAL PODJETNOSTI IN PODJETNIŠTVA MLADIH SLOVENIJE

Preberi več

KORAKI DO USPEHA: Tina Novak Samec in Jure Štekar

Preberi več

Dobre zgodbe tedna - petek po 11.uri

Preberi več

NAGRADNA IGRA - Brez katere jedi ni velike noči?

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down