Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Bucikova in Slokarjeva na zlato lisico z željo po dobrem rezultatu, a z nogami na realnih tleh

Untitled Design 7

Jutri in v nedeljo se bo v Kranjski Gori zvrstila že 60. zlata lisica. Na sončni strani Alp se bodo tako za nove točke letošnjega svetovnega pokala borile najboljše smučarke sveta, med njimi tudi glavni slovenski adutinji – Novogoričanka Ana Bucik in Ajdovka Andreja Slokar.

Bucikova zaenkrat še lovi lansko formo, se pa redno uvršča v finalne vožnje. Njena najboljša letošnja dosežka sta 11. mesto v veleslalomu in 18. v slalomu: ''Tekme se zelo veselim, je ena izmed mojih ljubših. Teren dobro poznam in upam, da bom znala to dobro izkoristiti in v tem vikendu čim bolje tekmovati. Zelo težko dajem tekmovalne cilje, niti si jih ne želim postavljati. Želim si vožnje iz preteklega leta in če bom dobro smučala, bom zadovoljna.''

Bucik Sljemen

Slokarjeva po poškodbi kolena in enoletni odsotnosti se letos v veleslalomu še ni uspela prebiti v finale, je pa zato odmevno 7. mesto dosegla v slalomu: ''Pri meni so cilji vedno visoki, je pa treba biti realen. Odkar sem se vrnila na smuči, nisem v poziciji, da lahko posegam po dobrih rezultatih. Na to bo treba še malo počakati, ampak tekma je vseeno tekma, na njej se lahko zgodi vse. Potrudila se bom po najboljših močeh, da bi ponovila ali pa še izboljšala tisti rezultat (omenjeno 7. mesto, op. p.).''

Slokar Sljemen

Tako sobotni veleslalom kot nedeljski slalom se bosta pričela ob 9.30. Prva favoritinja za zmago na obeh tekmah je seveda vodilna v svetovnem pokalu in zmagovalka obeh zadnjih tekem v avstrijskem Lienzu - Američanka Mikaela Shiffrin.

Izvajalcem na terenu je uspelo pripraviti progo, ki vsaj minimalno zadošča zahtevam mednarodne smučarske zveze FIS. Debelina snega je 40 centimetrov, proga pa je široka 30 metrov, tudi že utrjena z vodo in ograjena. Glede na trenutno vremensko napoved v Kranjski gori zagotavljajo, da skrbi o morebitni odpovedi tekme ni.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down