Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Bloudkova nagrada za življenjsko delo v športu v roke Vrtojbenca Vojka Orla

Vojko Orel

Na včerajšnji svečani podelitvi 59. Bloudkovih priznanj, ki veljajo za najvišja državna priznanja za dosežke v športu v Republiki Sloveniji, je Bloudkova nagrada za življenjsko delo romala v roke Vrtojbenca Vojka Orla, za katerim je dobrih 60 let aktivnosti v športu, za katere pravi, da so hitro minila.

Ko je kot profesor športne vzgoje stopal na zahtevno pot dela z mladimi, ni vedel, kaj vse ga čaka: ''Neko tako pestro dogajanje učitelja na šoli, trenerja v atletiki, koordinatorja programov športa v Športni zvezi in Javnem zavodu za šport v Novi Gorici ter mnoge zadolžitve na področju organizacije športa. Imel sem srečo, da sem sodeloval s številnimi izjemnimi športnimi pedagogi, trenerji, zagnanimi športnimi delavci ali samo prijatelji športa, ki so vsi bili vedno pripravljeni pomagati tako pri procesu vadbe in tekmovanj kot pri organizacijskih nalogah.''

Dodal je, da ob pregovorno premajhnih sredstvih, vloženih v šport, predstavlja prostovoljstvo večkratno bogatitev in osnovo za izvajanje procesa vadbe in tekmovanj ter da naj nagrada služi kot dokaz, da družba ceni delo vseh športnih delavcev.

Vojko Orel je bil nogometaš, uspešen atlet, profesor športne vzgoje, profesionalni trener v Atletskem klubu Gorica, v zadnjem času pa se posveča urejanju arhivske dokumentacije in kronike o športnem dogajanju na Goriškem. Bloudkovo nagrado je prejel na predlog Športne zveze Nova Gorica.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down