Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Blitz Bovec maraton letos uspel v vseh pogledih

Foto: Občina Bovec

Tudi letos je Blitz Bovec maraton doživel izjemno dobro pripravljeno izvedbo, na startni listi je bilo kar 800 tekačic in tekačev iz kar 19 držav. Vse se je začelo že v petek zvečer, ko so na predvečer maratona v Kulturnem domu Bovec pripravili predavanje in pogovorni večer z Urbanom Praprotnikom in Cenetom Prevcem, prisotne je pozdravil tudi župan Občine Bovec Valter Mlekuž.

V soboto se je na bovškem trgu začelo dogajanje že navsezgodaj zjutraj, saj je poleg teka v Bovcu dan zaznamoval tudi bogat spremljevalni program. Navijaške palice so zavrtela dekleta iz Športnega twirling kluba Deskle, na pihala je zaigral Pihalni orkester Salonita Anhovo, nastopili so harmonikarji, otroci so uprizorili folklorno točko, plesalci Plesne skupine Bovec pa zaplesali plesno točko.

''Blitz Bovec maraton je letos uspel v vseh pogledih, naš partner je bilo tudi vreme. Prisotne je bilo obilo pozitivne energije, prek 400 prostovoljcev, udeleženci iz 19 držav so zadovoljni zapuščali Bovško in z nasmehom na obrazu,'' je navdušen tudi Vasja Vitez, predsednik organizacijskega odbora in Športnega društva Bovec Maraton.

Že po tradiciji je znak za štart dal župan Občine Bovec Valter Mlekuž s tem, ko je pozvonil s kravjim zvoncem. Tudi večer je bil na »bovškem placu« pester, podobno kot na tekaški trasi. Iz našega severnoprimorskega območja velja izpostaviti Urbana Lavrenčiča iz ŠD Nanos Podnanos, ki je slavil v moškem maratonu, v teku na 8km je bil najhitrejši Tobi Gaberšček iz Atletskega Društva Posočje, drugi pa Mathias Mlekuž iz Tekaškega Društva Bovec.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Vzgoja malih otrok z dr. Vesno Vuk Godina. Ta četrtek.

Preberi več

ŠPORTNE IGRE MLADIH IN RADIO ROBIN

Preberi več

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down