Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Basso in Fučka v ospredju na mednarodnem šahovskem turnirju v Novi Gorici

28 Hit Open 2024

V petek se je v igralniško-zabaviščnem centru Perla v Novi Gorici zaključil največji mednarodni šahovski turnir v Sloveniji - 28. Hit open 2024.

Na A turnirju je zmagal Pier Luigi Basso iz Italije, na B turnirju pa Samo Fučka iz ajdovskega šahovskega kluba. Udeležba na turnirju je bila zelo mednarodno obarvana, nastopilo je 146 igralcev iz 15 držav.

Na mednarodnem atletskem mitingu v Zagrebu je Vita Benedetič (AK Gorica) zmagala v skoku s palico.

''Omeniti velja, da gre Vita Benedetič na Balkansko prvenstvo, ki bo konec tedna potekalo v Istanbulu. Mislim, da se lahko zelo visoko uvrsti,'' je povedal predsednik kluba Oliver Batagelj.

Na mednarodnem atletskem mitingu za člane v Mariboru je Filip Bizjak (AK Gorica) zmagal v troskoku, njegov klubski kolega Žiga Božič pa je v teku na 60 metrov osvojil 3. mesto. Na Prvenstvu Slovenije za pionirje, ki je prav tako potekalo v Mariboru, je Živa Pfeiffer iz Sežane zmagala v teku na 60 metrov, v isti disciplini pri dečkih pa je bil najhitrejši Rok Susič iz GO Atletik, klubski kolega Nej Kavs pa je zmagal v teku na 60m z ovirami.

Na Prvenstvu Slovenije za pionirje do 16 let velja omeniti še 3 dobre rezultate predstavnikov AK Gorica: Neja Marušič Črv je v troskoku zasedla 2 mesto. V isti disciplini v moški konkurenci je bil drugi Matej Berce, tretji pa Viktor Krapež.

Rokometašice ajdovskega Mlinotesta so v novem krogu državnega prvenstva na primorskem spopadu strle odpor Izolank in na domačem parketu slavile s 34:29.

''Za nami je zelo naporen teden, punce smo se borile tudi v Evropi. Te tri tekme, ki smo jih odigrale v domači dvorani, so bile zelo naporne, imele smo tudi zdravstvene težave. Ampak na igrišču smo stopile skupaj in tekme pripeljale sebi v prid, kar je zelo pomembno, da ostanemo v tekmovalnem ritmu,'' je povedala igralka Petra Kramar.

Zmage so se veselile tudi odbojkarice GEN-I Volleyja, ki so v Ankaranu slavile s 3:0 v nizih, z istim izidom so odbojkarji AlpaCem Kanala doma ugnali Šoštanj Topolšico.

Na košarkarskih drugoligaških parketih je bila Gorica povsem nemočna na gostovanju pri lanskem prvoligašu Zlatorogu Laško, ki je slavilo z 79:47.

V 11. krogu slovenske balinarske superlige je kobjeglavski Hrast izgubil na gostovanju pri Trati z 22:4, Skala Sežana pa je doma visoko ugnala Postojno s 23:3.

Več pa v današnji športni rubriki, ko boste lahko slišali tudi krajša pogovora z akrobatko leta Lano Dolinar in novogoriško namiznoteniško igralko Saro Tokić.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down