Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Ana Bucik pred novo sezono: ''Cilji so postavljeni še nekoliko višje!''

Nezadržno se približuje začetek nove sezone alpskega smučanja. V lanski se je Novogoričanka Ana Bucik redno uvrščala med najboljšo deseterico, ravno ta konstanta pa ji tudi letos vliva samozavest.

''Lahko rečem, da sem z lansko zimo zagotovo zelo zadovoljna. Nek ta primarni cilj, ki je bil držati neko konstanto tudi v veleslalomu, ne samo v slalomu, in končati sezono med prvih 15 v obeh disciplinah, je bil dosežen. Zmanjkala je neka tekma, predvsem v slalomu, na kateri bi lahko rekla, da je to to, to je bila moja najboljša vožnja,'' je za uvod povedala Bucikova.

Kako bo z zimo po Evropi, se še ne ve, letos so v slovenski reprezentanci imeli kar nekaj težav z iskanjem brezhibnih pogojev za treniranje, saj je snega na ledenikih vedno manj, zato so glavnino priprav uspešno opravili v Argentini. Bucikovo sicer do uvodne preizkušnje 28. oktobra v avstrijskem Soeldnu čaka še nekaj tednov treningov na stari celini.

''Moji cilji so še nekoliko višji. Upam, da bom v veleslalomu, kjer mislim, da je še kar nekaj prostora za napredek, uspela nekaj dodati, v slalomu pa zmanjšati tiste male napake, ki so me v lanski sezoni mogoče ločile od kakšnega odra za zmagovalke. Cilj je izpopolniti vožnje, da bo čim manj napak in neka prava hitrost, kot je bila lani,'' je dodala.

Tudi v letošnji sezoni sta po njenem mnenju glavni favoritinji za mali kristalni globus v slalomu in veleslalomu Američanka Mikaela Shiffrin in Slovakinja Petra Vlhova. Kar se tiče slovenske izbrane vrste, je vzdušje dobro, veselimo se predvsem povratka Ajdovke Andreje Slokar, ki je lansko sezono v celoti izpustila zaradi poškodbe kolena.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Zakaj so alkopopsi lahko težava? Ta ponedeljek, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down