Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Ana Abina in Maja Svetik do 11. mesta na mundialu, naslednji cilj olimpijada

2 (16)
Foto: sportida

Začel se je sklepni del svetovnega ženskega rokometnega prvenstva, ki poteka na Danskem, Švedskem in Norveškem. Slovenija je z nastopi zaključila v skupinskem delu, v skupini 2 je bila slabša od Francije in Norveške ter boljša od Angole, Avstrije in Južne Koreje. V končni razvrstitvi mundiala je segla do 11. mesta, kar je ob odsotnosti nekaterih nosilk velik uspeh.

K dosežku sta pripomogli tudi dve ajdovski rokometašici: Ana Abina, članica ajdovskega Mlinotesta, ki je na 5 tekmah dosegla 14 zadetkov, in Maja Svetik, igralka avstrijskega Fuchseja, ki je na 4 obračunih dala 5 golov, za naš radio pa je povedala: ''Res imamo (ne)srečo, da pristanemo vedno v skoraj najtežji skupini. Ne glede na to mislim, da smo dosegle svoj cilj. Premagale smo vse nasprotnice, ki niso velesile, žal smo proti Franciji in Norveški izgubile, ampak počasi, gremo korak za korakom in upam, da bomo tudi njim lahko konkurirale.''

Ne glede na razplet so si varovanke Dragana Adžića uspele priboriti kvalifikacije za OI prihodnje leto v Parizu. To so si omogočile z uvrstitvijo v drugi del SP in kot prva reprezentanca v čakalni vrsti najboljših ekip minulega EP. Nekaj je k temu pripomogla tudi športna sreča, saj se je v četrtfinalu SP znašlo kar 7 izbranih vrst, ki so krojile vrh lanskega EP, kar je sprostilo dodatni dve mesti.

''Pričakovanja so velika. Vsekakor so to sanje vsake športnice, to je najvišji nivo, ki si ga vsaka izmed nas želi doseči. Da bi imela majhna Slovenija, za katero si nikoli nismo upali niti sanjati, priložnost nastopiti na olimpijskih igrah, je to nekaj neopisnega. Upam, da bomo dale vse od sebe in se poskušale prebiti na prvi dve mesti in si s tem zagotoviti cilj - olimpijske igre,'' dodaja Svetikova.

Kvalifikacije za olimpijado bodo na sporedu aprila. Kar se tiče slovenskih nasprotnic, pravila določajo tretjo ekipo južnoameriškega prvenstva ter četrto in peto ekipo svetovnega prvenstva izmed tistih, ki v Pariz še niso uvrščene.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down