Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Ajdovski Kamplc Enduro uspešen za domačine

Veliko obiskovalcev se je ta vikend odpravilo v Ajdovščino, kjer je bila na sporedu tradicionalna kolesarska prireditev Kamplc Enduro. Najboljšim slovenskim kolesarjem so družbo delali gostje iz številnih evropskih držav.

Disciplina gorskega kolesarjenja enduro, ki v zadnjih letih verjetno najbolj pridobiva na priljubljenosti, že zaradi tega, ker je to disciplina, s katero se mogoče ukvarja največje število gorskih kolesarjev, se pravi, kolesarimo v hribe in se spuščamo dol. Tudi industrija nekoliko narekuje razvoj tega, zato je tekmovanje tudi popularno,“

je dejal vodja prireditve Nejc Bole. Preizkušnje so potekale po že znanih progah v okolici izvira Hublja in "tretje rajde". Na srečo so se "traili" po močnem petkovem deževju hitro osušili zato so tekmovalci lahko uživali v popolnih pogojih.

Najboljši čas dneva je postavil Idrijčan Miha Smrdel, izkazali pa so se tudi številni domačini. Najhitrejši med njimi je bil Miha Jerkič, sicer drugi v skupnem seštevku oz. najboljši med starejšimi mladinci.

Normalno, zmeraj je prednost domačega terena, fantje so ne glede na to, da je to bil domač teren, pač hitri. Ker se tukaj dobro dela že z mladimi. Mi smo bili v Ajdovščini med prvimi, ki smo začeli delati z mladimi v tej disciplini, potem so sledili ostali klubi po Sloveniji, čeprav so imeli mogoče daljšo tradicijo v ostalih disciplinah.“

Serija SloEnduro se bo nadaljevala s tekmo v Ilirski Bistrici, 22. in 23. aprila 2023.

Foto: Matej Lovrič /sloenduro.com

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Dobre zgodbe tedna - petek

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down