Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

70 let Balinarskega kluba Skala Sežana

Balinarski klub Skala Sežana praznuje častitljivih 70 let delovanja.

Ob tej priložnosti je s strani Balinarske zveze Slovenije prejela posebno plaketo, kar klubskim funkcionarjem daje še dodatno motivacijo za delo, pove tajnik Rok Pirjevec: ''70. obletnica delovanja kluba pomeni tradicijo delovanja samega kluba in je nedvomno nagrada oz. pomembna za to, da se čutiš prepoznanega kot nek kvaliteten klub. Konec koncev je to nagrada za trud vseh članov, ki sodelujejo aktivno ali manj aktivno in je res nekaj, kar ti da navdih za delovanje v prihodnosti.''

Balinanje na Krasu, kakor tudi po vsej Primorski, ima dolgo zgodovino. V času med obema vojnama so možje in fantje balinali za sprostitev, o pravi športni organiziranosti pa lahko govorimo šele po letu 1949. V sezoni 1951/52 sta bila v Sežani ustanovljena dva balinarska kluba (Tabor in Planina), kar je omogočilo prva prava tekmovanja. Ker se nekateri igralci v omenjenih klubih niso ugodno počutili, so kasneje izstopili in ustanovili nov balinarski klub Skala Sežana.

Kaj v svoji zgodovini štejejo za največji uspeh? ''Mogoče bi na tem mestu izpostavil predvsem zadnji uspeh v balinarski sezoni 2019/2020, ko je BK Skala osvojila naslov državnega prvaka. Je pa ta naziv Skala osvojila že prej - tako v samostojni Sloveniji kot v bivši jugoslovanski ligi. Ti štirje uspehi so tisti, ki bi bili na najvišjem nivoju,'' dodaja Pirjevec.

Kako pa za naprej? Načrti kluba so vedno visoki, kot se za tradicionalnega slovenskega superligaša tudi spodobi. V prihajajoči sezoni ciljajo na najvišja mesta, spogledujejo se tudi z bojem za nov naziv slovenskega državnega prvaka.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kako čezmejno somestje diha s filmom? V ponedeljek po 11. uri!

Preberi več

Tinder: Ključ do srca? Četrtek po 11.00 uri

Preberi več

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down