Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Zamejske organizacije v Italiji zbrale 195.000 evrov za prizadete v poplavah v Sloveniji

Zamejci Donacija

V Trgovskem domu v Gorici je dopoldan potekala predaja sredstev, zbranih v veliki solidarnostni akciji Pomoč Sloveniji, ki so jo organizirale slovenske ustanove, medijske hiše in gospodarske organizacije Slovencev v Italiji. Na današnjem zaključku solidarnostne akcije so predstavnikom Slovenske karitas in Rdečega Križa predali 25.000 evrov. Že v začetku septembra pa so predstavniki Slovencev v Italiji ministru za Slovence v zamejstvu in po svetu Mateju Arčonu predali ček za 170.000 evrov, ki so jih ravno tako zbrali v solidarnostni akciji za prizadete v poplavah v Sloveniji.

Vrniti moramo to, kar nam Slovenija tudi daje. Slovenija nam daje veliko, Slovenci, ki živimo v Italiji, smo čutili to dolžnost, da pomagamo Sloveniji v teh težkih trenutkih.“

poudarja Adriano Kovacic, na tekočem računu banke se je torej skupno nabralo 195.000 evrov. Prvi del zbranih donacij so že pred nekaj tedni predali skladu za pomoč poplavljencem Slovenije, sredstva, ki so jih predali danes pa bodo v enakih deležih razdelili Karitasu in Rdečemu križu.

V Rdečem Križu Slovenije smo takoj organizirali zbiranje humanitarnih akcij za vse poplavljene in prizadete v Sloveniji. Do sedaj smo zbrali 3,6 milijona evrov, ki jih postopoma delimo. Mi smo seveda hvaležni in veseli za vsako donacijo, ki jo še dobimo. In zato se še posebej zahvaljujemo zamejskim Slovencem, ki nam v tej stiski pomagajo,“

je ob današnji donaciji povedala Ana Žerjal, predsednica Rdečega križa Slovenije in opozorila, da bodo ob bližajoči se zimi bodo stiske prizadetih še večje.

Srečanja so se med drugimi udeležili tudi predstavniki obeh krovnih organizacij, Slovenske kulturno-gospodarske zveze in Sveta slovenskih organizacij, pa tudi minister za slovence v zamejtvsu in po svetu Matej Arčon, državna sekretarka Vesna Humar in generalni konzul RS Slovenije v Trstu, Gregor Šuc.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

DOBER DAN, ŽUPAN: ERIK MODIC (KOMEN)

Preberi več

Pogozdevanje Krasa se nadaljuje. To sredo, takoj po 11h.

Preberi več

Osvobajanje od uma - četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down