Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Tudi danes stavka na upravnih enotah

Mestna Občina Nova Gorica Stavba 1

Zaposleni na veliki večini upravnih enot danes ponovno stavkajo. Nadaljevati jo nameravajo vsako sredo do izpolnitve zahtev. V času stavke bodo opravljali nujne naloge, zaprti pa bodo krajevni uradi.

Vladna pogajalska skupina je predstavnikom sindikatov upravnih enot nekaj dni nazaj posredovala predlog za rešitev stavkovnih zahtev, ki pa za sindikate ni bil sprejemljiv. V torek popoldne so se sestali na pogajanjih, pogovori pa zaenkrat še niso tako daleč, da bi stavko lahko odpovedali. V skladu z dogovorom zdaj čakajo izračune vladne strani.

Zaposleni na upravnih enotah bodo v času stavke izvajali nujne naloge, ki jih določijo načelniki upravnih enot. Med slednje spadajo vročitev dovoljenj za prebivanje tujcem, ki so vozniki v mednarodnem prometu, in novorojencem, izdajanje vozniških dovoljenj, osebnih izkaznic in potnih listin v primerih nujne službene poti v tujino ter nujnega zdravljenja in smrti sorodnikov v tujini. Opravljali bodo tudi vpise smrti v matični register, postopke glede hrambe orožja in v zvezi s prireditvami. Omogočeno bo potrjevanje podpore kandidatnim listam pred evropskimi volitvami.

Zaposleni na upravnih enotah so sicer stavkali tudi konec januarja, še pred tem so sredi lanskega novembra enodnevno stavko izvedli na sedmih upravnih enotah.

Kot poroča STA, sta med njihovimi zahtevami povišanje plače vsem zaposlenim na upravni enoti za sedem plačnih razredov in izenačitev nazivov zaposlenih na upravnih enotah z nazivi na ministrstvih. Prav tako zahtevajo takojšnjo ureditev dodatka za blagajniško poslovanje.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down