Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Priprave na prvomajsko praznovanje v polnem teku, tudi letos eno največjih v Opatjem selu

Opatje2019

Mlaji že krasijo številne zaselke, priprave na kresovanje in prvomajske budnice so v polnem teku, ena največjih prireditev pa bo na Goriškem tudi letos v Opatjem selu.

Mlaj tudi že krasi krožišče v Ajdovščini, za kar sta poskrbela minuli petek Konjeniško društvo Sveti Štefan Vipavska dolina in Krajevna skupnost Ajdovščina. Na prvega bo že zgodaj zjutraj Pihalni orkester Burja Ajdovščina poskrbel za prvomajsko budnico. Goriški muzej, novogoriška občina in Društvo za oživljanje lokavškega izročila Doli pa tudi letos pripravljajo tradicionalno „Furengo“ s prevozom jambora s konjsko vprego za Goriški mlaj. Večdnevno dogajanje se je pričelo včeraj na Trnovski planoti.

Jambor pa bo prispel pred novogoriško občino jutri popoldne. Sredin praznik dela pa bo tudi letos pospremila Prvomajska budnica, ki jo bo po več lokacijah v Novi Gorici in Solkanu zaigral Goriški pihalni orkester. Na Vogrskem bodo mlaj dvignili jutri, v okviru tradicionalnega kresovanja, dogajanje pa je del občinskega praznika. Tudi letos pa se bo odvilo tradicionalno praznovanje praznika dela v Opatjem selu, letos bo že 52. prireditev, ob bogatem programu, ki ga Zavod Miren – Kras pripravlja skupaj s številnimi društvi in nastopajočimi, tudi iz zamejstva, bo zbrane nagovoril slavnostni govornik Ivo Boscarol.

(Foto: prvomajsko dogajanje v Opatjem selu iz preteklih let)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down