Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Primorci v Bruslju predstavili pomen organizacije TIGR

Tigr V Bruslju

Evropski poslanec Matjaž Nemec, je v sodelovanju z Društvom TIGR Primorske v Evropskem parlamentu v Bruslju včeraj v organiziral dogodek z naslovom Slovenci med prvimi protifašisti v Evropi.

S priložnostno razstavo, ki jo je pripravil zgodovinar Milan Pahor, in omizjem, na katerem so sodelovali slovenski zgodovinarji, je Nemec tudi evropski javnosti želel pokazati pomen prvih protifašističnih organizacij TIGR in BORBA ter spregovoriti o vrednotah antifašizma, na temeljih katerih je nastala tudi povojna Evropa.

„Žal danes tako v Bruslju kot po vsej Evropi odmevajo zadnji italijanski in nemški dogodki, odmevata fašistični pozdravi v Rimu in ideja nemške skrajne desne stranke po preselitvi tujcev. Vse to je fašizem, vse to je nesprejemljivo,” je še opozoril opozoril evropski poslanec.

Dogodku je prisostvoval tudi predsednik Društva TIGR Primorske Gorazd Humar, ki je poudaril, da so bili prav člani organizacije TIGR tisti, ki so Evropi prvi uporno potrkali na vest, in to v pravem času, ko drugi narodi tega še niso bili sposobni.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down