Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Pričela se je preventivna akcija za večjo varnost kolesarjev

Na območju novogoriške policijske uprave tako kot drugod po državi med 18. in 28. majem 2023  poteka  nacionalna  preventivna akcija za večjo varnost kolesarjev. Policisti  bodo  v  tem času, ko poteka omenjena preventivna akcija, posebej pozorni  na  kršitve,  ki so med najpogostejšimi vzroki prometnih nesreč.

Na  območju Policijske uprave Nova Gorica je bilo lani v prometnih  nesrečah  udeleženih 68 kolesarjev, v katerih je  bilo  8 hudo  telesno  poškodovanih  in  53 lažje telesno poškodovanih.  Od vseh udeleženih kolesarjev je bilo 40 povzročiteljev prometnih  nesreč. 

Ne gre zanemariti prometnih nesreč, ki se zgodijo zaradi napak ali neustreznega ravnanja kolesarjev ali zaradi kršitev predpisov ali napak,  ki  jih kolesarji storijo tudi sami, poudarjajo iz novogoriške policijske uprave in kot primere navajajo vožnjo izven kolesarskih stez in ponoči po cestah in  kolesarskih stezah  brez  luči,  nepravilno  ravnanje  kolesarjev  pri razvrščanju ali zavijanju oziroma spreminjanju smeri vožnje, izpuščanje rok iz  krmila kolesa, vožnjo predmetov in oseb na kolesu, ki ovirajo kolesarja pri  vožnji in prečkanje ceste s kolesom čez prehode za pešce.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

KORAKI DO USPEHA: Tina Novak Samec in Jure Štekar

Preberi več

Dobre zgodbe tedna - petek po 11.uri

Preberi več

NAGRADNA IGRA - Brez katere jedi ni velike noči?

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down