Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Podjetnica z Goriške ovadena poneverbe in neupravičene uporabe tujega premoženja

Te dni v javnosti odmeva primer socialne podjetnice, ki je ovadena poneverbe in neupravičene uporabe tujega premoženja. Po poročanju Slovenskih novic gre za L. B. z območja Goriške.

Da so zoper omenjeno osebo maja lani prejeli kazensko ovadbo, potrjujejo na novogoriškem okrožnem državnem tožilstvu. Na podlagi te ovadbe so mesec dni kasneje na novogoriško okrožno sodišče vložili zahtevo za preiskavo, ki je bila tudi uvedena in še ni zaključena, so sporočili s tožilstva.

Da je bila zoper omenjeno osebo uvedena kazenska preiskava zaradi kaznivega dejanja poneverbe in neupravičene uporabe tujega premoženja, potrjujejo tudi na novogoriškem okrožnem sodišču. „Sklep o preiskavi je pravnomočen,“ je pisno pojasnil predsednik omenjenega sodišča Goran Klavora in dodal, da je bilo v okviru izvajanja dokazov zaslišanih že več prič. „Načeloma se pričakuje zaslišanje še dveh dodatnih prič, ki so bile do sedaj osebno upravičeno zadržane,“ še dodaja Klavora.

Za pojasnila smo se obrnili tudi na obdolženo, ki pa je preko odvetniške družbe Mihelj, Barbič in partnerji sporočila, da v zvezi s postopkom trenutno ne daje izjav.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

V ponedeljek med 11 in 12.: Začetek obnove mreže protipožarnih prometnic na Goriškem Krasu

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down