Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Novogoriški festival jezikov tokrat o identiteti

V Novi Gorici drugič zapored poteka festival jezikov LinGOcultura. Odvija se na treh lokacijah, v Xcentru, Goriški knjižnici Franceta Bevka in v gledališki dvorani novogoriške gimnazije. Štiridnevni program, ki se je začel včeraj in bo trajal vse do petka, prinaša 14 dogodkov, ki jih bo sooblikovalo 17 gostov.

Namen je, da v somestje Nove Gorice in Gorice vpeljemo festival, ki bo zajemal različne kulture in jezike. S tem namenom sva lani z Mojco Stubelj Ars priredili prvi festival. Letošnji je še obogaten, imamo partnerje tudi iz italijanske strani,"

pojansjuje ena od organoizatork festivala Maša Lancner.

Tema letošnjega festivala je identiteta, program je zasnovan tako za otroke kot za odrasle.

Iščemo identiteto narodov v jeziku, v poeziji, fotografiji, ker je tudi fotografska razstava, se pravi, kako se neka identiteta podaja skozi kulturo.“

Današnji program se odvija v X centru, vsebine pa se rdečo nit, se pravi, identiteto, nanašajo nanašajo predvsem preko kulture, jezika in okuse medkulturnosti. Poslušati bo mogoče različne jezike in okušati različne hrane. Kaj se bo do petka še odvijalo, pa pojasnjuje soorganzatorka festivala Mojca Stubelj Ars:

V četrtek se osredotočamo na strip, in sicer, kako se preko stripa gradi identiteta otrok, najstnikov in odraslih, ter imamo delavnico za najstnike in glasbeno-literarni večer. V petek pa smo namenili čas za najmlajše: imamo delavnico za otroke ter okroglo mizo Identiteta v ljudeh in besedi.“

Letošnji festival jezikov LinGOcultura v poleg slovenščine v ospredje postavlja še italijanščino, angleščino, furlanščino, srbščino in španščino.

Foto: Klub Zagon

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Katja Kralj in Karra

Preberi več

Ta ponedeljek, takoj po 11. uri, v živo iz studia v Ajdovščini: 160 letnica Lavričeve knjižnice

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down