Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Kraška univerza za tretje življenjsko obdobje letos ponuja skoraj 30 programov

Na novo študijsko leto se že pripravljajo v Univerzi za tretje življenjsko obdobje Kras – prav danes začenjajo s predstavitvami študijskega programa. Potem ko so imeli lani 134 aktivnih članov, si želijo to številko letos še povečati, pravi predsednica Nadja Mislej Božič:

“Še nekoliko bolj si prizadevamo privabiti zraven ne samo upokojence, ampak tudi tiste zaposlene, ki si lahko to dovolijo oziroma jim delo to dopušča. In pa tudi mladino od 15. leta dalje, tako da bomo delovali veliko bolj medgeneracijsko.“


Lani so imeli 27 programov, letos ponujajo enega več. Univerza je locirana na Gorjanskem, a se večina programov izvaja v Sežani, ker od tam prihaja največ udeležencev:


„Pripravljeni smo priti kamorkoli, če ugotovimo, da je za določen program najmanj osem udeležencev. K nam prihajajo iz različnih občin, brkinsko-kraških, pa potem tudi s tržaškega in tudi z goriškega, tako da imamo obiskovalce iz različnega okoliša.“

Prva predstavitev bo danes ob 16. uri v Divači, sledijo predstavitve v Kozini, Sežani in zadnja v knjižnici v Komnu, in sicer v torek, 12. septembra, ob 17. uri.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down