Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Kakšen bo razvoj novogoriškega športa med letoma 2023 in 2033?

Na novogoriški mestni občini so pripravili smernice za razvoj športa v naslednjih desetih letih in jih objavili v osnutku strategije športa. Dokument je te dni dan v javno razpravo.

Dokument je sicer že v zaključni fazi, pripravljen je bil na podlagi doslej izvedenih intervjujev, delavnic, anket, imenovana je bila tudi županova strateška skupina za šport in športni turizem, našteva Marinka Saksida, vodja oddelka za družbene dejavnosti na novogoriški mestni občini: „Poslanstvo tega dokumenta gre v dve smeri, in sicer zagotavljanje ustrezne športne infrastrukture in sredstev za sofinanciranje programov športa v vseh pojavnih oblikah in za vse prebivalce naše občine.“

Pri športni infrastrukturi gre tako za obnovo obstoječe in tudi za pripravo podlag za novo infrastrukturo. Glede slednjega je sicer nekaj izzivov: „Naš športni park je poln, tam več ni možno vzpostavljati novih večjih objektov, tako da je treba začeti razmišljati o novih lokacijah, kar je zelo povezano z našimi prostorskimi akti.“

Športni park v Novi Gorici je sicer ves čas potreben obnove, dodaja Saksida, načrti oz. ideje za celostno ureditev obstajajo tudi za športni park Solkan, kot zanimivo se kaže tudi območje ob Kornu, nekateri načrti, kot je ureditev lokacij na Lokvah za zimsko-letne športe, ureditev Panovca in ureditev območja Ajševice, pa se pripenjajo tudi na turistično panogo.

Glede sredstev pa se na občini nadejajo uspešnega kandidiranja na razne razpise, sredstva bodo zagotovili tudi iz proračunske blagajne. Lani so za šport namenili 6 odstotkov občinskega proračuna, strategija, ki je v pripravi pa predvideva postopno povečanje teh sredstev v naslednjih desetih letih.

Pripombe, predloge in mnenja na objavljen osnutek strategije športa zbirajo do 2. oktobra.

foto: FB MONG

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Katja Kralj in Karra

Preberi več

Ta ponedeljek, takoj po 11. uri, v živo iz studia v Ajdovščini: 160 letnica Lavričeve knjižnice

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down