Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Je odhod petih kirurgov iz šempetrske bolnišnice znak za alarm? To sredo med 11. in 12.!

V tokratni sredi se odzivamo na dogajanje v šemeptrski bolnišnici, ki pa je, po mnenju sogovornikov, v največji meri odraz trenutnega stanja v slovenskem zdravstvenem sistemu. Vtis imam, da smo v slovenskem zdravstvu v turbulentnem času,“ pravi direktor šempetrske bolnišnice. Lahko trenutne razmere prinesejo še kakšen odhod, kako bodo zapolnili kadrovsko vrzel, kaj bo z operacijami, o vsem tem to sredo v središču.

V oddaji se dotaknemo tudi tednov vseživljenjskega učenja, katerih krovna tema je letos Učenje je življenje – naj krepi in radosti! Kako doseči ljudi in jih opolnomočiti, da se bodo zavedali pomena novih znanj in spretnosti povemo z direktorico Ljudske univerze v Ajdovščini Evo Mermolja. Katera področja so po njeno zanemarjena in kakšne priložnosti ponujajo tako za formalno kot neformalno izobraževanje slišite v zaključku oddaje.

V četrtek Občina Kanal ob Soči v namen praznovanja svojega občinskega praznika v Kulturnem domu Deskle organizira svečano proslavo. Ob tej priložnosti smo se pogovarjali z županom Miho Steglom, ki nam je zaupal, kakšne načrte občina pripravlja v prihodnje.

Deli z drugimi:
Sorodne vsebine
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down