Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Golob na Vipavskem gostil evropskega komisarja za notranji trg

Predsednik vlade Robert Golob je na Vipavskem včeraj sprejel evropskega komisarja za notranji trg Thierryja Bretona. V ospredju pogovorov na delovnem kosilu sta bili temi obrambna industrija in konkurenčnost evropskega gospodarstva s poudarkom na avtomobilski industriji in energetiki, je v izjavi po srečanju povedal Golob.

"Mislim, da je sedaj to trenutek, ko lahko Slovenija z ambiciozno industrijsko politiko in tudi vlaganji tudi evropskih sredstev in tudi z evropskimi partnerstvi dejansko popskrbi za svojo prihodnost naslednjih 10 do 15 let. O tem so danes tekli razgovori."

Breton je predsedniku vlade ter ministroma za obrambo in gospodarstvo, Marjanu Šarcu in Matjažu Hanu, med drugim predstavil predlog akta o industriji z neto ničelnimi izpusti, s katerim želi Evropska komisija spodbuditi proizvodnjo teh tehnologij v EU.

"Smo pa zato navezali zelo produktivne stike na področju visoko tehnoloških podjetij, predvsem na področju zračne obrambe, dronov, in pa prepoznavanja in gibanja, izvidniška letala so pač ti droni."

Pogovorom je sledil obisk razvojnega podjetja Timtec Defense v Vipavi, visokim gostom pa se je predstavilo tudi podjetje C-Astral.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Zakaj so alkopopsi lahko težava? Ta ponedeljek, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down