Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Direktorju zavoda GO! 2025 novogoriški mestni svetniki očitajo malomarno opravljanje dela

Gorazd Božič, direktor javnega zavoda GO!2025, je na včerajšnji seji novogoriškega mestnega sveta dobil nezaupnico. Mestni svetniki so, potem ko so se seznanili z vmesnim polletnim poročilom o delu omenjenega zavoda, potrdili sklep z dopolnitvijo, v kateri ugotavljajo, da direktor malomarno opravlja svoje delo, tako da bi lahko nastale hujše motnje pri izvedbi projekta EPK. Sklep s tem amandmajem, ki ga je v imenu svetniške skupine Gibanje Svoboda predlagala svetnica Ana Gulič, je bil potrjen z 18 glasovi za in 9 proti. Najbolj jih je zmotilo to, da je bilo od 1,5 milijona programskih sredstev, počrpanih le okoli 300.000 evrov.

Božič je na predstavitvi polletnega poročila glede finančnega dela projekta povedal:

Vsak dan od lani poslušamo utemeljeno skrb glede pravočasnega črpanja programskih sredstev. Ta rahlo zamuja zaradi poznega podpisovanja pogodb, a še vedno smo znotraj načrtovanega časovnega okvira, tako da sam nimam skrbi, da ne bi uspeli teh zagotovljenih sredstev za leto 2023 porabiti za aktivnosti, ki se izvajajo.“

Med razlogi za zamude pa je navedel zahtevnosti pogajanja s projektnimi nosilci, z nekaterimi so tik pred podpisom večletnih pogodb.

Kot sem rekel, do konca novembra računamo, da bodo vsa programska sredstva počrpana in namenjena projektom v skladu s posameznimi finančnim in vsebinskim načrtom enega od projektov, ki jih je 88 trenutno na zalogi.“

je zagotovil Božič.

Glavni očitek svetnikov vodstvu zavoda GO!2025 se je nanašal ravno na črpanje programskih sredstev, na to, da v mestu in na podeželju nikjer ni opaziti promocije Evropske prestolnice kulture, svetniki so pogrešali terminski plan projektov in vsebine, ki bi bile namenjene širokemu občinstvu.

"Na današnji dan je črpanje sredstev iz naslova Ministrstva za kulturo okoli 275.000 evrov, od 1.548.000 evrov, torej ena petina!"

je povzel župan Samo Turel in izrazil dvom, da bo preostanek res počrpan do konca letošnjega leta. V nadaljevanju dodal, da je časa za to, da bi se čez šest mesecev ponovno usedli in ugotavljali, ali je zadeva realizirana ali ne, zmanjkalo. Obenem pa dodal, da je EPK občinski projekt ter da je odgovornost za izvedbo le-tega na županu in mestnem svetu. Svetniki so nato izglasovali sklep z dopolnilom, v katerem ugotavljajo, da direktor malomarno opravlja svoje delo. Kaj sledi, bo znano predvidoma prihodnji teden.


Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

V ponedeljek med 11 in 12.: Začetek obnove mreže protipožarnih prometnic na Goriškem Krasu

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down