Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Brezplačni prevozi za starejše tudi v Goriških Brdih

Storitev brezplačnih prevozov za starejše Prostofer je odslej na voljo tudi v Občini Brda. Prevoze opravljajo prostovoljci, namenjeni so starejšim od 65 let z njižjimi mesečnimi dohodki, ki ne vozijo sami, nimajo sorodnikov in imajo slabše povezave z javnimi prevoznimi sredstvi.

Na avtomobil, ki bo na voljo za prevoze, so čakali kar nekaj časa, pravi Anita Manfreda, direktorica briške občinske uprave:

Na avtomobil smo čakali dolge štiri mesece, tako da smo bili vsi že malo nestrpni, prav tako tudi prostovoljci, kar sedem jih imamo evidentiranih v tem trenutku, ki so komaj čakali, da bi začeli z aktivnostmi in prevozi starejših ljudi, občanov in občank občine Brda.“

Na storitev se bo treba predhodno naročiti.

Na občini imamo zadolženo strokovno sodelavko, ki bo med drugim koordinirala tudi aktivnosti Prostoferja med prostovoljci in ljudmi, ki bodo potrebovali to storitev, in sicer vzpostavil se je klicni center Prostofer, na katerega lahko občani in občanke pokličejo. Skladno z navodili bodo prejeli ustrezne informacije. Poskrbeli bomo, da noben Bric, ki bi potreboval prevoz, ne bo ostal doma.“

Uvedbo brezplačnih prevozov za starejše v Goriških Brdih so pozdravili tudi predstavniki Sektorja za razvoj in koordinacijo varnosti cestnega prometa in Zavoda zlata mreža.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Končno do vode iz Mrzleka - to sredo - takoj po 11.!

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down