Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Tudi vi čakate na ortodonta? Sreda po 11:00 uri

Zobozdravstvo Foto Canva

V sredo predstavimo projekt, ki bo povezal rimsko dediščino čezmejnega prostora za ustvarjanje celostne izkušnje obiskovalcev Evropske prestolnice kulture v letu 2025.

Občina Ajdovščina se kot vodilna partnerica podpisuje pod projekt, s katerim želi pripraviti turistične vsebine, temelječe na ostalinah iz rimskih časov, s katerimi se ponašajo na območju celotne občine. Partnersko mesto v projektu je Oglej. Mesti si delita isto zgodovino, tako da bosta skozi projekt svojim prebivalcem in turistom predstavili del zgodovine rimskega imperija, ki se je odvijal na teh tleh, še posebej vlogo ajdovske Kastre in Ogleja pri bitki ob Mrzli reki. Podrobneje v osrednjem delu oddaje, ko vas bo v svojo družbo povabila Katja Munih.

V zaključku oddaje vas bo Martina Arčon spomnila, da je do petega februarja potrebno vložiti Vlogo za uveljavljanje posebne olajšave za vzdrževane družinske člane pri informativnem izračunu dohodnine.

Začeli pa bomo s problematiko ortodontije. Na prvi redni ortodontski pregled v novogoriškem zobozdravstvenem zavodu, po podatkih objavljenih na strani ezdrav.si, je potrebno čakati do oktobra 2027, v Bovcu do aprila, Tolminu do julija ravno tako leta 2027, v Ajdovščini pa dlje, in sicer do decembra 2028, je raziskala Erika Koncut.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down