Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

To sredo, takoj po 11.ih: "Ustvarjajmo upanje z dejanji"

Tudi to sredo med 11. in 12. vas na Robinu pričakujejo tri aktualne teme:

Ustvarjajmo upanje z dejanji. Geslo ob letošnjem svetovnem dnevu preprečevanja samomora, ki smo ga obeležili v soboto, je usmerjeno v povečanje zaupanja in zavedanja vsakega izmed nas, da lahko tudi naša dejanja, ne glede na to, kako majhna ali velika so, pri nekom, ki se spopada s stisko, obudijo upanje. In rešijo življenje. Lanski podatki niso spodbudni, število smrti zaradi samomora se je v ponovno povzpelo preko 400, preprečevanje samomora je naloga celotne družbe, vseh nas, opozarjajo na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje. Kako je na Goriškem, kam po pomoč, kako je na duševno zdravje Slovencev vplivala epidemija covid-19? Odzivamo se to sredo, med 11. in 12.

Kje je tu varna pot, se sprašuje poslušalka iz Prvačine, ki jo skrbi varnost pri avtobusnih postajah v Prvačini. Pri nobeni namreč ni prehoda za pešce. O tem v uvodnih minutah oddaje, ko iščemo odgovore na vprašanja poslušalcev.

V rubriki Morda vam pride prav pa se selimo na Kras. V pripravi je sanacijski načrt, ki nastaja v sodelovanju s stroko in lokalno skupnostjo, pričeli bodo že v letošnjem letu, jeseni. Kaj je v načrtu, kako bo potekala sanacija, bomo v zaključnih minutah sredine oddaje preverili z vodjo sežanske enote Zavoda za gozdove Slovenije, Boštjanom Košičkom.

Vabljeni k poslušanju tudi to sredo, tekoj po 11.!

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down