Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

To sredo, med 11. in 12: Ne bodo ostali le pri Vrtojbi...

V osrednjem delu tokratne Srede v središču se podajamo v Vrtojbo, kjer se bliža zaključek prenove nekdanjega Socialnega centra. Potreb je precej več, kot jih bo lahko nov dom zagotovil, zato se investitor že razgleduje po okoliških krajih in parcelah. Kaj je še potrebno postoriti v Vrtojbi in kakšne načrte še imajo lastniki, govorimo v osrednjem delu oddaje.

V uvodnih minutah se najprej ustavljamo v kanalski občini, računsko sodišče je pri reviziji poslovanja občine v letu 2020 ugotovilo več nepravilnosti, zato je izreklo negativno mnenje, konkretno pa gre za Zavod za zeleni razvoj Soške doline, vodarno Močila in financiranje društev. Kako se bo občina lotila očitanih nepravilnosti?

V zaključnih minutah oddaje pa o radonu. Zavod za varstvo pri delu vabi prebivalce radioaktivnemu radonu najbolj izpostavljenih občin, naj se prijavijo na brezplačno merjenje prisotnosti radona v okolju. Predstojnik Centra za fizikalne meritve dr. Gregor Omahen, iz zavoda za varstvo pri delu, izpostavlja pomen meritev, saj je dokazano, da je vsak deseti rak na pljučih posledica radona. V Sloveniji zaradi pljučnega raka letno umre okoli 1200 ljudi. Zahodna Slovenija spada med bolj izpostavljene temu skritemu sostanovalcu, ki ga vdihujemo in dobimo neposredno v pljuča. Kako postopati, če so rezultati meritev visoki, tudi o tem v pogovoru, v sredo po 11.00 uri!

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Vzgoja malih otrok z dr. Vesno Vuk Godina. Ta četrtek.

Preberi več

ŠPORTNE IGRE MLADIH IN RADIO ROBIN

Preberi več

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down