Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

SREDA NA ROBINU: 20 let od vstopa Slovenije v EU in priprava na praznika špargljev in briških češenj

Oder Proslava Eu

V osrednjem delu sredine oddaje bomo govorili o pridružitvi Republike Slovenije veliki evropski družini pred 20 leti. Dobili smo evro, lažje prehajamo meje znotraj Unije, mladi so pridobili možnost študija in dela v tujini, pridobili smo mobilno gostovanje v tujini in nenazadnje enotni polnilec za pametne telefone.

Je Evropa ob meji res samoumevna? Kaj so z Evropsko unijo pridobili podjetniki, gospodarstvo? Ali dovolj poznamo delovanje Evropske komisije in zakaj se je dobro udeležiti evropskih volitev - vse to v osrednjem delu današnje oddaje z vodjo Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji, Jernejo Jug Jerše.

Nadaljevali bomo s kulinariko. Destinaciji Brda in Miren Kras sta letos združili moči v skupni kampanji promocije dveh lokalnih surovin in dveh njunih paradnih konjev sezonskih okusov. Češnje in šparglji vse od 1. maja pa do 16. junija vabijo na t. i. okuse ljubezni. Iz teh dveh kultur je moč ustvariti različne zanimive in hkrati zelo okusne jedi:

O tem, o okusih ljubezni in o pripravi na Praznik špargljev v Orehovljah in Festival briških češenj v Brdih, bomo spregovorili v sredo, nekaj minut po 11. uri. Bodite z nami tudi tokrat!

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

V ponedeljek med 11 in 12.: Začetek obnove mreže protipožarnih prometnic na Goriškem Krasu

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down