Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Poleti še več priložnosti za branje, torek 11.00 ura

V torek se lotimo branja!

Poletje je čas za branje, za več branja. V Goriški knjižnici Franceta Bevka opažajo, da so trenutno najbolj brani slovenski avtorji. Na prvem mestu je knjiga z naslovom Gretin greh, avtorice Urške Klakočar Zupančič, sledita ji Sanela Banovič s knjigo Spodbude in Drago Jančar s knjigo ob nastanku sveta. Sicer pa si bralci izposojajo knjige primerne letnemu času. V teh dneh več lahkotnih, plažnih, ljubezenskih romanov, izredno pa so brani tudi slovenski avtorji kriminalnih romanov.

Poleg tega so v Goriški knjižnici pripravili Poletni bralni izziv za vso družino, aktualna je celoletna bralna akcija 12 mesecev = 12 priložnosti za branje, pa tudi ostale aktivnosti, od mojstrovalnice do joge in minutk za zdravje.

Društvo Abstinent Vipavske doline je ob nedavni 50-letnici delovanja vstopilo v nove prostore, ki mu jih je občina Ajdovščina priskrbela v nekdanji glasbeni šoli v Štrancarjevi ulici, kamor so preselili svojo dejavnost iz zdravstvenega doma in jo bodo s to pridobitvijo lahko še nadgradili.

Kdo so člani društva, kako jih podpirajo in kako uspešni so pri vzdrževanju abstinence, se ta ponedeljek pogovarjamo s predsednikom Ivanom Hočevarjem, ki nam bo predstavil že utečene aktivnosti in zadnjo pridobitev.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Katja Kralj in Karra

Preberi več

Ta ponedeljek, takoj po 11. uri, v živo iz studia v Ajdovščini: 160 letnica Lavričeve knjižnice

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down