Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Ozaveščanje skozi gib - četrtek po 11.00 uri

Mateja Kodermac

V četrtek bomo v studiu pozdravili Matejo Koderamc, ki nam bo predstavila metodo Feldenkrais. Gre za sistem somatskega učenja, ki z ozaveščanjem telesa in gibanja, deluje na človeka celostno. Učenje je organsko, njegovi učinki pa takoj zaznavni – kot večja lahkotnost v gibanju, bolj celostno občutenje sebe, osredotočenost, sproščenost, stabilnost in večje zaupanje vase.

Pri urah Ozaveščanja skozi gibanje po Metodi Feldenkrais dobimo orodja za povečanje naše fizične, mentalne in psihološke prožnosti, naučimo se bolj polno uporabiti svoj potencial, celega sebe, znotraj tega kar je za nas najbolj učinkovito in udobno.

Novo zavedanje nam omogoča, da postopoma spremenimo navade, ki nam povzročajo stanja napetosti in bolečine ter s tem olajšamo neudobje in omejitve. Posledično se izboljša drža, koordinacija in vsesplošno psihofizično stanje ter počutje.

Kot pravi gostja: "Mogoče rabiš nekaj za obvladovanje stresa in umiritev, mogoče želiš spet zaslišati glas svojega telesa, mogoče čutiš telo togo ali boleče in želiš, da spet postane bolj pretočno..."

Prisluhni, četrtek, po 11.00 uri!

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down