Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Je v Vipavski dolini dovolj zanimanja za namakalni sistem? TO SREDO ob 11h!

Vsakoletne poletne suše so marsikaterega kmetovalca pripravile do razmišljanja, ali se v takih razmerah sploh še splača kmetovati. Rešitev je sicer na dlani, to je namakanje, ki sta ga ponudili ajdovska in vipavska občina. Za gradnjo namakalnega sistema pa sta potrebovali dovolj zainteresiranih lastnikov kmetijskih zemljišč. Ali se jih je nabralo dovolj, slišimo to sredo.

Kot tudi, kako bo ponovna zaostritev denarne politike s strani Evropske centralne banke konkretno vplivala na posojila. Svet ECB je namreč glavne obrestne mere v evrskem območju dvignil že šestič zapored, in sicer za 0,5 odstotne točke. Od julija lani je svet osrednje evrske denarne ustanove obrestne mere skupno zvišal za 3,5 odstotne točke. Se morajo posojilojemalci pri nas upravičeno bati, kako bodo poplačevali kredite in kako lahko ukrepajo? Odgovore nam bo podal direktor Primorske hranilnice Klemen Bajt.

V zaključku pa o načrtovanju vrtov. Kako naj pripravimo vrt za novo sezono? S katerimi zelenjadnicami naj začnemo, katere so dobre in katere slabe sosede? Z nami bo Jana Bolčič iz Kmetijsko gozdarskega zavoda Nova Gorica.

Prisluhnite nam to sredo, na #STOTKI, takoj po 11. uri.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Stoletni park ob vili Rafut s sodobnimi elementi - v ponedeljek med 11. in 12. uro

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down