Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Gospodarstvo na Goriškem v letu 2022 poslabšalo poslovanje

V torek dopoldan se bomo osredotočili na gospodarstvo, znani so namreč rezultati poslovanja severnoprimorske regije v letu 2022.

Na skupni obseg je zelo vplivala velika izguba dveh podjetij v Občinah Ajdovščina in Šempeter-Vrtojba, ki prispevata kar 60 odstotkov k izgubi celotne regije. Za republiškim povprečjem zaostaja tudi plača.

Vendarle pa ni vse tako negativno. Denimo situacija na trgu dela je bila lani na našem koncu zelo ugodna, pozitivne številke so prisotne tudi na področju blagovnega uvoza in izvoza. Veliko optimizma vliva predvsem turizem.

Katere dejavnosti so najbolj pridobile, kaj se pričakuje za stopnjo brezposelnosti in zakaj, kljub padcu dobička, ni razloga za pesimizem, slišimo v torek, takoj po 11. uri.

V drugem delu se odpravimo v eno najlepših turističnih jam v Sloveniji in prvo turistično jamo v Evropi, verjetno pa tudi na svetu. Vilenica pri Sežani v letošnjem letu obeležuje kar dva jubileja: 390-letnico prvega zabeleženega turističnega obiska jame in 60-letnico ponovnega odprtja jame za turistični ogled. V soboto pripravljajo dan odprtih vrat, ko bodo tudi obiskovalcem predstavili jamo in njene lepote, vam pa jo bomo poskušali z besedami predstaviti tudi mi.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down