Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Doživite Kras - v sredo po 11.00 uri

V sredo se bomo ozrli po pogorišču. Vzpostavljena je nova spletna stran www.skupajzakras.si z dobrodelno dražbo, ki vabi k sodelovanju in zbiranju sredstev ZA KRAS. Natančnejša ocena škode bo znana v septembru, medtem pa že pospešeno pripravljajo sanacijski načrt ki bo vseboval obnovo ekosistema, ponovni zagon kmetijstva in turizma.

Povabimo pa vas tudi k poletnim doživetjem Blišč pogorišč, ki vključujejo varen obisk pogorišč z vodenimi kolesarskimi ali pohodniškimi izleti, ogled podzemnega sveta in razvajanje burbončic pri gostincih. Kot pravi Ariana B. Suhodolnik, direktorica zavoda za turizem Miren Kras, pripravljajo tudi mednarodni kulturni dogodek ZVOKI MIRU, ki bo 3. in 4. septembra, vabijo pa tudi že na dobrodelni koncert, ki se bo zgodil konec septembra na Cerju.

V rubriki Morda vam pride prav, vas povabimo na dan odprtih vrat programa PUM, ki ga pripravlja Ljudska univerza Ajdovščina. V pogovoru boste slišali kako uspešni so pri pomoči dijakom, ki težje najdejo motivacijo za delo oz. potrebujejo dodatna znanja - učno pomoč za dokončanje šole, morda mature. Zakaj je ravno zdaj pravi čas, da se mladi prav zdaj pridružijo  programu in kako pomembna je delavnost mladih povemo v zaključku sredine oddaje.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Ne vem, kaj naj z otrokovo jezo in agresijo – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down