Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Dan brez alkohola - kdaj je pitje tvegano?

V slovenski družbi je prisoten toleranten odnos do pitja alkohola, na drugi strani pa so težave zaradi tveganega pitja pogosto zanikane in tudi stigmatizirane. Kako dobro poznamo dejstva o alkoholu, predvsem pa kako je prisoten v naši družbi bomo govorili v ponedeljkovi oddaji s predstavniki NIJZ OE Nova Gorica. V studiu bosta Irena Jerič in Ana Peršič, ki bosta povedali tudi kako vzpostaviti odgovoren odnos do pitja alkohola in podali dejstvo, da je pitje tvegano predvsem med mladostniki.

Povabili vas bomo tudi na dan brez alkohola, ki bo letos potekal v Tolminu, v petek, 24.3.2023 med 9.00 in 11.00 in povedali, da so prav v Tolminu vzpostavili brezplačno individualno svetovanje odraslim, ki želijo opuščati tvegano in škodljivo pitje alkohola.

Pridružite se nam po 11.00 uri!

Te dni v Novi Gorici, v igralniško-zabaviščnem centru Perla, poteka mednarodni turnir Hit Open, že 27. po vrsti, kar ga dela za šahovsko tekmovanje z najdaljšo tradicijo in najbolj množično udeležbo v Sloveniji. Več kot 120 udeležencev iz 12 različnih držav je prvi krog pričelo prejšnji četrtek, turnir pa se predvidoma zaključi ta četrtek, 23. marca. 

Zaradi svojega profesionalizma in gostoljubja postaja mesto vrtnic vse bolj priljubljena destinacija za šahiste, predvsem v luči pridobivanja izkušenj in mednarodne konkurenčnosti. Ratinge in mojstrske nazive bo lovilo tudi nekaj domačinov iz Šahovksega kluba Nova Gorica. Tudi o tem v ponedeljek na Radiu Robin.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kaj je pripomoglo k uspešni intervenciji tokratnega požara na Krasu? To sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Prihaja poletna edicija VIP voditeljev! Ta torek, med 11. in 12.!

Preberi več

Tinder: Ključ do srca? Četrtek po 11.00 uri

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down