Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Župan Tarik Žigon začel drugi mandat na čelu občine Renče - Vogrsko

Tarik Žigon je prejšnji teden tudi uradno začel drugi županski mandat na čelu občine Renče - Vogrsko. Na ustanovni seji je povedal, da namerava imenovati še dva podžupana, sicer pa bo v občinskem svetu, ki šteje 15 svetnikov, kot kaže, imel dobro večino.

Županova Lista za vas je na lokalnih volitvah dobila 7 mandatov v občinskem svetu, zavezništvo je sklenil še z dvema SDS-ovima svetilnikoma, medtem ko se je s svetnikom iz Združenja skupaj dogovoril za t. i. projektno koalicijo. Na dogovor s tremi svetniki iz Gibanja Svoboda še čaka. V občinskem svetu bosta sedela še dva svetnika Socialnih demokratov.

Med prioritetami tega mandata ostaja strategija za razvoj, ki je v prejšnjem mandatu niso uspeli sprejeti.

„Vsekakor je to ena od prioritet, to je treba prevetriti, pokazati še novim občinskim svetnikom in mogoče organizirati še kakšno javno razgrnitev ali javno razpravo na tem področju. Potem pa so še vsi ostali projekti, ki niso bili v preteklem letu sprejeti, niti obravnavani, kot so umestitev območja pri Lakenessu, obrtna cona v Renčah- da se to pregleda, in pogovori, kako naprej.“

Prva seja v januarju bo namenjena imenovanju komisij in odborov, tako bo lahko tudi občinski svet postal operativen. V februarju pa Žigon računa že na rebalans proračuna. Med novimi investicijami pa izpostavlja:

„Lahko rečem, da smo sedaj v dobrih pogovorih z Direkcijo za infrastrukturo, zato da se bo res ta obvoznica v Volčji Dragi tem mandatu dokončala v celoti.“

je še povedal Žigon.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Vzgoja malih otrok z dr. Vesno Vuk Godina. Ta četrtek.

Preberi več

ŠPORTNE IGRE MLADIH IN RADIO ROBIN

Preberi več

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down