Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Žičnica na Kaninu še vedno ne obratuje

Gondolska žičnica na Kaninu še vedno ne obratuje, potem ko je inšpektor za infrastrukturo v petek ustavil obratovanje naprave. Obratovalno dovoljenje ima žičnica sicer veljavno do decembra.

Inšpektor je prišel ob 15. uri, povedal je, da bo ustavil obratovanje žičniške naprave po izteku petkovega obratovalnega dne, tako da inšpektor je počakal, da so se potniki varno pripeljali v dolino in tudi sicer je žičnica normalno obratovala v petek. In potem je izdal ustno prepoved obratovanja,“

pojasnjuje Manuela Božič Badalič, direktorica Sončnega Kanina

In sicer je kot podlago navedel en stavek, ki naj bi bil v enem poročilu, s strani Pome, da bi lahko bilo nekaj v zvezi z varnostjo ogrožujoče.“

Kot nadalje pojasnjuje Božič Badaličeva, sedaj s strani proizvajalca opreme Poma pričakujejo, da izda poročilo v zvezi z omenjenim stavkom glede ogrožanja varnosti. To pa pričakujejo iz dneva v dan, še dodaja. Poleg tega zagotavlja, da so na Kaninu opravljali vse vzdrževalno tehnične naloge ter da varnost ni bila nikoli ogrožena.

V kolikor mi to danes dobimo, danes, jutri, potem petek, sobota, nedelja potem Kanin spet normalno obratuje,“

še pove Božič Badaličeva, ki glede zapleta dodaja, da gre za formalnost. Če bi bila žičnica ogrožujoča za potnike, še pojasnjuje, potem bi obratovanje morali takoj ustaviti, ne pa čakati, da se izteče obratovalni čas, kot je bilo storjeno v petek.

Ne vem, komu je ta Kanin v napoto. Ko že misliš, da si naredil en korak naprej, pa padeš dva koraka nazaj,“

zadevo komentira bovški župan Valter Mlekuž, ki dodaja, da je lani Poma izvedla dve kontroli žičniških naprav na Kaninu, ki da sta pokazali, da so naprave v dobri kondiciji. Ravno ta dokument, ki bi omogočil, da se žičnica na Kaninu ponovno odpre, pričakujejo v teh dneh.


Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Zakaj so alkopopsi lahko težava? Ta ponedeljek, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down