Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Že danes v Vrtojbi novi zdravnik

Danes se bo s stavbo, sodelavci in oskrbovanci Doma starejših občanov v Vrtojbi že spoznal novi zdravnik Mihael Demšar, ki bo z delom pričel prihodnji ponedeljek. Stanovalcem bo na voljo 3x tedensko po 6 ur in pol v domski ambulanti.

''Za spremljanje zdravstvenega stanja sedaj skrbi zdravnik splošne medicine Zdravstvenega doma Nova Gorica. V kolikor obiska v domski ambulanti stanovalci ne bodo zmogli, jih bo zdravnik obiskal v njihovih sobah. V času odsotnosti zdravnika, torej preostale dni v tednu, se po potrebi posvetujemo s službo splošne nujne medicinske pomoči, v slučaju bolezni zdravnika pa bo Zdravstveni dom Nova Gorica zagotovil nadomestnega začasnega zdravnika za čas njegove odsotnosti,'' je povedala direktorica zdravstvene nege v vrtojbenskem domu Maja Krump Pangos in dodala, da bo novi zdravnik le domski. Njegov čas bo namenjen oskrbovalcem doma in stanovalcem oskrbovanih stanovanj in tako ne bo na voljo še preostalim občanom, kot je bilo govora nekaj časa nazaj.

Trenutno je v bivalnem delu doma 54 stanovalcev od 90 prostih mest: ''Dom se polni postopoma, kakor je bilo tudi zastavljeno. Naša želja je, da se napolni do konca meseca julija 2024. Februarja planiramo začetek sprejemanja oseb z demenco, saj imamo na voljo 60 mest. Ko bomo s polnjenjem doma zaključili, bo v naši oskrbi 150 stanovalcev.''

V domu zagotavljajo, da je kadra dovolj, tudi vzdušje med sodelavci je po njihovih besedah prijetno. Ekipa se povečuje skladno s polnitvijo doma. Vsa prosta delovna mesta objavljajo na Zavodu za zaposlovanje in na svojih socialnih omrežjih. Tam lahko informacije najdete tudi o še nekaj zadnjih prostih enotah oskrbovanih stanovanj.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down