Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Zdravniška stavka: "Manjši kot je oddelek, več bo težav!"

Pediatrija Bolnisnica Sempeter

Začenja se tretji teden stavke zdravnikov. V Zdravstvenem domu Nova Gorica je doslej umaknilo soglasja za nadurno delo 86 odstotkov vseh zdravnikov, ki delajo v dežurni ambulanti, v šempetrski bolnišnici pa je soglasja umaknilo 49 zdravnikov.

Sindikalna zaupnica Fidesa v Zdravstvenem domu Nova Gorica, Nika Ahačič Srednik, je za STA povedala, da bodo prihodnji mesec, ko začnejo veljati soglasja, že težko organizirali določene zdravstvene procese v okviru novogoriškega zdravstvenega doma, poleg tega pa poudarja, da je med tam zaposlenimi zdravniki tretjina starejših od 55 let, torej jim ne bi bilo treba več dežurati. V prihodnjih petih letih se jih bo med 25 in 30 odstotki upokojilo.

Kako je v šempetrski bolnišnici? Zaradi stavke je tam doslej odpadlo manj kot dva odstotka ambulantnih obravnav. „Operativnih ne nujnih posegov nekoliko več, nekaj pod 30 odstotkov, 49 zdravnikov pa je dalo preklic soglasij, kar bo začelo veljati z marcem.“

Pravi direktor šempetrske bolnišnice, Dimitrij Klančič in dodaja:

Manjši kot je oddelek, več težav bo. Največje tveganje ta trenutek predstavlja pediatrični oddelek, se pravi otroški oddelek."

zaključuje direktor Klančič. Sindikat Fides je stavko začel 15. januarja, trajala bo do preklica.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Martina Alma in Milena Peterc

Preberi več

Novogoriški SNG praznuje kar 2 jubileja

Preberi več

RADIO ROBIN na Festivalu goriške obrti in podjetništva 2024

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down