Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Zavod GO! 2025 odslej v središču Nove Gorice

Čez leto in pol bo Nova Gorica v partnerstvu z Gorico postala nosilka naziva Evropska prestolnica kulture. Zavod GO! 2025, ki vodi priprave in bo glavni organizator ter izvajalec projekta, se te dni seli na novo lokacijo v središču mesta, v prostore nekdanje Alpinine prodajalne in prostore X Centra v bližini Rusjanovega spomenika.

Direktor Zavoda GO! 2025, Gorazd Božič:

Kaj vse bodo preselili na novo lokacijo?

Zavod GO! 2025 je svojo pot začel v prostorih železniške postaje oz. tako rekoč na Trgu Evrope. Vmes se je za kratek čas preselil na lokacijo na Erjavčevi ulici, od koder so se sedaj povsem umaknili, v prostorih železniške postaje pa še ostajata dve pisarni, kjer bo deloval komunikacijsko – marketinški oddelek. Ker pa bodo do odprtja EPK na in v objektu železniške postaje potekala dela, so za javnost odprti le novi prostori X Centra.

Prostore, ki bodo namenjeni Evropski prestolnici kulture, bodo 1. septembra odprli tudi v Gorici, in sicer v bivšem KB Centru nasproti Trgovskega doma.

Vzpostavljata se torej dva centra mest, ki se bosta v začetku leta 2025 združila v Epi Centru somestja, se pravi na Trgu Evrope.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Končno do vode iz Mrzleka - to sredo - takoj po 11.!

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down